گروه علوم تجربي زرين دشت

گروه علوم تجربي زرين دشت
ارايه مطالب علمي- نمونه سوال - آزمايش جالب-علوم راهنمایی و ... 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب

اشعه مادون قرمز

همان طور که می دانید، نور خورشید حاوی هفت رنگِ بنفش، نیلی، آبی، سبز، زرد، نارنجی و قرمز است. هر یک از این رنگها، طول موج خاصّی دارند. رنگ بنفش دارای کوتاهترین و رنگ قرمر دارای بلندترین طول موج است. نور خورشید، امواجی کوتاهتر از طول موج نور بنفش و بلندتر از طول موج نور قرمز نیز دارد. این امواج، غیرقابل رؤیت اند.

اشعه مادون قرمز جزو امواج غیرقابل رؤیت خورشید است. طول موج این اشعه، بلند تر از طول موج نور قرمز است. تمام اشیایی که گرم می شوند، اشعه مادون قرمز تولیید می کنند. این اشعه از چوب و زغال در حال سوختن، بخاریهای برقی، لامپهای الکتریکی و هر جسم گرم دیگری خارج می شود. هرچه موادّ گرمتر می شوند، اشعه مادون قرمز بیشتری تولیید می کنند. این اشعه در سال 1800 میلادی توسط ستاره شناسی انگلیسی به نام «ویلیام- هرشل» کشف شد. مواد با جذب اشعه مادون قرمز، گرم می شوند. این اشعه در تنظیم درجه حرارت جوّ زمین نقش بسیار مهمّی ایفا می کند.

اشعه مادون قرمز کاربردهای فراوانی دارد. از این اشعه برای درمان برخی از بیماریها استفاده می شود. انواع خاصّی از لامپهای مادون قرمز برای درمان دردهای ماهیچه ای و مفصلی، خصوصاً دردهای پشت، مورد استفاده قرار می گیرند. در زمستان از این اشعه برای گرم کردن منازل استفاده می شود.

موشکها و سایر سلاحهای پرتابی را به کمک اشعه مادون قرمز کنترل و هدایت می کنند. ساختمان مولکولی اجسام  به کمک این اشعه مورد بررسی قرار می گیرد. ناخالصیهای وجود در مواد نیز توسط همین اشعه شناسایی می شود.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

[ جمعه 11 آذر 1390برچسب:, ] [ 14:17 ] [ خاجو ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

بانك سوال نوبت اول و نوبت دوم علوم اول - دوم و سوم راهنمايي - آزمايشهاي مكمل كتاب - مطالب علمي و جواب پرسشهاي كتاب علوم تجربي راهنمايي
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 89
بازدید دیروز : 206
بازدید هفته : 303
بازدید ماه : 404
بازدید کل : 72235
تعداد مطالب : 258
تعداد نظرات : 41
تعداد آنلاین : 1


Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت






<-PostTitle->